Η Καισαρική τομή είναι μια σωτήρια επέμβαση σε επείγοντα μαιευτικά περιστατικά. Παρ’όλα  Αυτά, κρίνεται αναγκαία η θεραπεία της ψυχής της μητέρας και του βρέφους,που ήρθε στον νέο τούτο κόσμο από διαφορετική οδό από αυτή που η φύση του ανθρώπου ορίζει.
Ευγνωμονούμε την επιστήμη για αυτή τη νέα δυνατότητα που παρέχεται μέσω της επέμβασης αυτής. Ένας άνθρωπος που κινδυνεύει μπορεί πλέον  να σωθεί! Έχει τεράστια σημασία το γεγονός αυτό!
Όμως αυτό το παιδί έχει έρθει στον κόσμο με γρήγορες-βίαιες  κινήσεις,σε ένα κρύο περιβάλλον χειρουργείου,όπου απομακρύνεται αμέσως από τη μητέρα του. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται θεραπεία  και ας δούμε μαζί ποιες είναι οι αιτίες.

Όταν γίνεται γνωστό,ότι ο τοκετός θα είναι με Καισαρική Τομή,η γυναίκα που θα γεννήσει είναι καλό να προετοιμαστεί συναισθηματικά και σωματικά. Να εξερευνήσει τα συναισθήματα και τους φόβους της γύρω από τη διαδικασία. Είναι άκρως σημαντικό να δει την όλη διαδικασία ως το μέσο για την μετάβαση στη μητρότητα και όχι σαν μια αποτυχία του εαυτού της ή της θηλυκότητας της. Όταν η μητέρα γνωρίζει και είναι προετοιμασμένη, συνεισφέρει στη γέννα του παιδιού επικεντρώνοντας όλη την θεραπευτική της ενέργεια σε εκείνο. Είναι παρούσα στην γέννηση.Είναι ενεργή.
Το παιδί που γεννιέται με Καισαρική βιώνει πολύ έντονα την εμπειρία του χωρισμού. Έρχεται από άλλη κατεύθυνση,όχι μέσα από το γεννητικό κανάλι αλλά μέσα από την τομή,στην κοιλιά της μητέρας.
“Ενεργειακά,η καισαρική διακόπτει την ενεργειακή ολοκλήρωση του γενετικού προγράμματος της γέννησης δηλ. την κυκλική φύση της τάξης που υπάρχει στη φυσική ζωή. Έτσι, ο κύκλος:ένταση,φόρτιση,εκφόρτιση,χαλάρωση σπάει στον 3ο κρίκο,αυτόν της εκφόρτισης.”

Αργότερα,ο άνθρωπος που γεννήθηκε με Καισαρική

δεν είναι 100% στο εδώ,δεν είναι γειωμένος,
σπάνια αισθάνεται ότι ανήκει στον κόσμο μας,
έχει δυσκολία με το άφεμα,
δεν έχει δικαίωμα,πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τα πρότυπα και σχέδια των άλλων
δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του
αισθάνεται αδυναμία για να ολοκληρώσει κάτι με επιτυχία
είναι συνεχώς φοβισμένος

“Σε πνευματικό επίπεδο,ο άνθρωπος δεν μπορεί να βιώσει την εμπειρία της συμμετοχής στην γνώση του Μυστηρίου, εκεί που ο βίος και η ζωή ενώνονται και οδηγούν στην ενσώματη εμπειρία του θείου.”

Για την απελευθέρωση του τραύματος της καισαρικής,προτείνονται οι παρακάτω πρακτικές :

Μασάζ που μιμείται τη γέννα
παιγνίδια γέννας
πρακτικές ενδυνάμωσης

Ενημερωθείτε και κάντε αυτό το δώρο σε εσάς και το παιδί σας,με αποδοχή σε ότι συνέβη και αγάπη πραγματική!