Προετοιμασία Γονεϊκότητας

“Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ότι θα αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα”. Elizabeth Stone

Ο Δάσκαλος Ομραάμ Μίκαελ Αϊβανχοφ λέει πως η ανθρωπότητα θ’ αρχίσει ν’ αλλάζει ουσιαστικά προς το καλύτερο, όταν τα ζευγάρια θα εκπαιδεύονται κ θα προετοιμάζονται πνευματικά για την τεκνοποίηση.
Τι είναι?
Αναφερόμαστε σε συνεδρίες που συμμετέχουν ζευγάρια που περιμένουν παιδί,ώστε να προετοιμαστούν για το μοναδικό ταξίδι της εγκυμοσύνης,του τοκετού καθώς και της γονεϊκότητας.
Που απευθύνονται?
Απευθύνονται κυρίως σε νέους γονείς και τις οικογένειες τους που αναζητούν πληροφόρηση και ενημέρωση σε περιγεννητικά θέματα ώστε να διαμορφώσουν άποψη και γνώμη για την περιγεννητική φροντίδα.

Φυσικά, η έγκυος όσο πλησιάζει η Πιθανή ημερομηνία του τοκετού τόσο περισσότερο προβληματίζεται αν θα τα καταφέρει,πανικοβάλλεται από εξιστορήσεις βίαιων τοκετών και χρειάζεται άμεση βοήθεια,ενημέρωση και συμπαράσταση στις αγωνίες της από έναν έμπειρο επαγγελματία υγείας μα πάνω από όλα,άνθρωπο! Την Μαία!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, η συμβουλευτική και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαιευτικής φροντίδας.

“Η μητέρα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτό που δεν έχει εκδηλώσει ακόμα μορφή ζωής και την εκδηλωμένη ζωή.Γίνεται ο φορέας,το μέσο που κυοφορεί τη ζωή και την γεννά,ποτίζει με πληροφορίες τον νέο οργανισμό,καθ’όλη την ενδιάμεση διαδρομή αλλά και για όσο καιρό είναι απαραίτητο,έτσι ώστε να διευκολυνθεί η σύνδεση του αόρατου με το ορατό,του παιδιού με τον κόσμο. Η αγάπη είναι μια πρωταρχική,βιολογική αναγκαιότητα,από τις πιο σημαντικές πνευματικές διαστάσεις της ύπαρξής μας. μέσα από τον τρόπο που συνδέεσαι με το παιδί σου,κάθε στιγμή, του διδάσκεις τον τρόπο με τον οποίο το παιδί σου θα μπορεί να συνδέεται με τον κόσμο και την ζωή την ίδια αργότερα. Αυτήν την αγάπη καλείσαι να εμπνεύσεις στο παιδί σου!”
Στόχος μας,σήμερα, είναι μια ευπρόσδεκτη εγκυμοσύνη από την οποία θα προκύψουν ευπρόσδεκτοι άνθρωποι ανάμεσά μας.

Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου 2 μήνες και οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες. Κάθε συνάντηση συνήθως διαρκεί 2 ώρες και αποτελείται από ένα θεωρητικό μέρος και ένα βιωματικό που περιλαμβάνει χαλάρωση και αναπνοή. Διοργανώνονται από μαίες/μαιευτές με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Εμπιστευτείτε μας στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής σας!
Να καλύψουμε το ευρύ φάσμα της εγκυμοσύνης,του τοκετού και της λοχείας σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα του χώρου!
Με αγάπη,σεβασμό και υπομονή?για εσάς και τις οικογένειες σας?